På G

Ni vet, mammor brukar ju komma upp (eller ner) till den nivån där de alltid frågar sin äldsta dotter (mig) huruvida de kläder de har på sig är snygga eller inte. Det är ju faktiskt enerverande jobbigt nog. Inte nog med det har pappa börjat också. Två frågor - om samma plagg - på två dagar. Mon Dieux!

Jag själv är inte överdrivet intresserad av kläder.....och tycker att de kan fixa sånt själva. Har de levt ett liv utan barn, kan de ju klara ett tagtill. Men hur lyckas jag att få mamma, plus pappa (som inte bryr sig om kläder nämnvärt. Mamma köper hans kläder. Eller i undantagsfall, han själv. Men då blir det alltid fel storlek...Men det är en annan historia) att rådfråga mig. Gåtan måste lösas, innan jag får spel.

Pappa har dessutom börjat packa sina saker inför trippen till Skåne själv. Alltså kläder och sånt. Lite ovanligt, det med.

I Skåne ska jag tillbringa större delen av lovet. I vårat hus. Och lite i Danmark. Ska bli så oerhört kul att träffa Mårten igen. En författare från Lund som jag känner. Var på hans skrivarläger i Åmål, sommaren -06. Det var skitkul. Hur mycket jag lärde mig kan diskuteras, men det var inte Mårtens fel. Mycket fastnade, faktiskt. Mycket har jag haft nytta av på svenska lektioner.
Vi ska träffas i Lund och ta en fika, eller nåt. Ett helt årsedan ju. Himla roligt.

Har övningskört idag, det är fruktansvärt kul. Vi hittade en öde parkeringsplats vid ett färjeläge - perfekt!
Vilken respekt man får när man säger att man övningskör. Coolt.

Var hemma hos Susanne och Magnus i kväll, vilka insperationskällor de är, de seglar typ var som helst och är inte rädda för någonting.

Det har hänt flera gånger att jag sagt Hej till vuxnare tjejkompisar på MSN. Flera gånger har det hänt att deras pojkvänner svarat. Det roliga är att de blir helt paralyserade och förvånade. De blir liksom så spaka att de blir lite blyga. Som de inte fattar att det är tjejens MSN de loggar in på. Men jag diggar det, keep up the good work, liksom^^

Längar redan efter att gå på Mossbysstrand. Lätt Skånes finaste strand.

Läcka

Det har kommit sig så att de flesta av mina kompisar lyckats klura ut vem jag är kär i. Det känns sådär. Vet inte varför, men det känns så naket. Det känns typ som om de kan skrika ut det till alla i hela skolan. Inte alla, men typ två. Bara de inte börjar hålla på och hålla på när de ser honom - det blir ju för pinsamt.
En kompis började säga massa negativa saker om honom med, att han var si och så. Herre gud. I vilket decennium föds folk nu för tiden? Alla kan ju inte komma från 1700 talet.

Intressant att vara handledare för en praktikant förresten. Särskilt när jag är elev på en skola.
En bekant har börjat anteckna mina kommentarer när jag säger något kul. Han tycker tydligen att det jag säger är underhållande. Jisses, är det han eller jag som har dålig humor?

Nu: Försöka få en kompis på bättre tankar om hennes svenska uppsats, sedan ut. Det är ju sol =D

Tick Tick Boom

Jag länkar till the Hives video till Tick Tick Boom. En väldigt fin video, estetiskt och grafiskt koreograferad.

http://youtube.com/watch?v=rwhU99_66R8

Matteprov på onsdag.
Känns som om mycket står på spel eller bara står och väntar den här veckan. Härligt!

Ska bli spännande att guida runt Sandra, en praoelev som ska praoa i klassen den här veckan, när det inte var längesedan det var någon som borde guidat runt mig i skolans bunkerlika korridorer. Men korridorerna har dock ett slut, och det finns ett ljus.

Hjälpte en kompis att tolka norska över MSN idag, det var roligt. Snubben skrev säkert någon gangsta version på sitt eget sätt.

Parlamentet var kul igår, men Schyfferts "utspel" var inte kul. Bara inrepeterat.

Kaviar med banan är inte gott, det är ju orimligt. Hur tänkte de där här gången?

Fyra bruna löv är färre än fem bruna.

Anna, 9 år (min syster) sjunger i kör med Magnus och Brasse, de kör igenom alfabetet. Tänk att det programmet har betytt så mycket. Jag gillar det fortfarande, faktiskt. Deras sketcher är rätt roliga. Många har lärt sig skriva och läsa till det. Himla smart program, förresten. Multipedagogiskt men superkul samtidigt. UR eller SVT skulle inte kunna göra samma sak nu.

Idag har jag hjälpt pappa att lasta stora blivande garderober in i ett hus på andra sidan ön. Svin tungt. Det är höst ute, alla träd är antinen bruna eller gråa nu. Lite trist.

Ska kolla på Parlamentet i kväll, och Videokväll hos Luuk, tycker att det är bra. Avslappnade intervjuer, som brukar bli roliga. Inte så många programledare som lyckas med det. Babbens förösk är ju inte ens lite roliga.

Har betat av hälften av alla läxor. Jippie! :D jag är beredd på att gå i skolan imorrn, planerar undermedvetet i huvudet hela tiden. Men det är ju studiedag;P


Dagens don't

Andas aldrig in färsk, nyriven pepparot i kroppen om ni inte vill upplösas innifrån. Det är hemskt. Det svider i luftvägarna länge efteråt.

Det blev rätt trevligt idag ändå;) Inte stelt. Bara pyttelite. Har blivit hundralappar rikare, vilket är posetivt.

Ser fram emot Parlamentet imorgon. Tror nämligen att Björn Gustavsson är med, tillsammans med Johan Glans och Henrik Schyffert/ Betnér.

Ser också jättemycket fram emot kommande vecka. Mycket prov och grejer dock, men det löser sig.
En praktikant vid namn Sandra ska komma till våran klass, jag och V ska vara handledare för henne:D

Sedan lär jag ju stöta på Oscar också. Vilket är något nervöst, men väldigt... hur man nu ska uttrycka sig....spännande? Mina kompisar har redan lyckats klura ut, så kan lika gärna skriva namnet. Du kanske rent utav läser Oscar?

http://youtube.com/watch?v=PvdiKU7zMGs är en länk till Björn Gustavsson och Johan Glans. Kräver att ni ser den, dock.
 
Bruce Springsteens Radio Nowhere är fortfarande en riktig rejäl hit, vilket betyder att jag inte har lyssnat sönder skivan än. Vilket jag är väldigt förvånad över:D

På tal om honom, så är Filip och Fredrik ooootroligt roliga. Myggan slår inte helt fel. Inte Boston Tea Party heller. Humor i min smak. Deras koncept i Boston Tea Party är något som SVT aldrig kommer prestera lika bra.

Skönt det va? SVT har en tendens till att göra allt kul så fruktansvärt tråkigt. Men Robins börjar snart igen, och det programmet har det inte lyckats dödförklara än. Tror inte att de lyckas heller.

Förresten är det sjukt kallt ute. Vilket kanske är mysigt som tusan. :D

Fråga

"Varför är du kär i honom då?" den frågan kan bara komma från brorsor.

På lördag kommer en del av släkten. Nej. Stelare kan det bannemig inte bli.
M som bara säger "Jaha" till det mesta, och synar allt i sömmarna.
F som bara säger "Varför då" av rent ointresse,
J och S som knappt säger "Hej", annars är de tysta. S handskakningar är bara obehagliga, som en död fisk, ugnefär. Men det blir prinsesstårta. Bara för att jag o syrran fyllt år!:D

Reflektion

Insåg att mitt inlägg om datorlektionen blev rätt osammanhängande.

Lektion

Sitter på en s.k. dead-end lektion med L. Han är döv och säkert blind också. Han är helt crazy. Nu står han och pratar om hur mycket han ääääälskar schack, och i vilka material schackpjäserna är tillverkade av. På våran datorlektion. Han kan stå jättelänge och prata om skolkataloger på 80 talet. Bara för mig, i en kvart. Kul.....
Han är ju faktiskt halv döv, men han ser ingenting heller. Han är inte blind. Han uppfattar ingenting, liksom.

CSN trubbel

Jag har CSN kort. Jag vill beställa Hives nya skiva, fraktfritt. Hur gör man? CSN fattar ju inte sambandet med CDON.com. Någon där ute som vet hur man gör. Man måste ju vara över 18 år, men enligt CSN kan man beställa under 18. Ööööö???

Jag ska gå ur svenska kyrkan!:D Även fast jag är under 18. Gud vad stolt jag är. I dag försökte massa religiösa personer i min klass att övertala mig till den kristna tron. Det var hemskt äckligt. Så nu ska jag bara sammanfatta ett brev till församlingen. Mina föräldrar måste dock vara med. Varför är så många kristna? Det är fortfarande heligt att vara kristen i Sverige. Det är någon form av tabu att prata atesim bland troende. Är de rädda för att se sanningen i vitögat, att inse att de kanske har fel. Det är alldeles för få som kritiserar religonstillhörighet överhuvudaget. Det är för få som kritiserar allmänt. Tänk om det kunde bli som det var på 60 talets Upp till kamp.

Varför finns det krig när det finns tiotal gudar som hela jorden bönar och ber till dagarna i ända, för nåd och förbarmelse. Då skiter ju gudarna helt klart i sina troende. Snälla bevisa för mig att gud existerar. Och ta inte fram bibeln bara, den kunde jag också skriva om jag fick lust.

Jag har inget vidare bra erfarenheter av troende. Oberoende på vilken religion de tror på. De är falska, blåögda och så jävla taskiga. Många har varit det. Som jag har träffat. Som att ett kors om halsen ska skydda en som om man går i en bubbla. Ugnefär lika effektivt som att bära en röd tröja ju. Men många har varit alldeles fantastiska också. Så det är orättvist att säga så som jag gjorde ovan. Bara det att de som varit så jävla taskiga mot mig har varit väldigt religiösa tycker jag inte är så posetivt. Religion är Opium, Kaffe, Godis, Alkohol, Kokain eller något annat beroende framkallande för folket.

I USA är det läskigt. Såg en dokumentär för ett bra tag sedan om kristenhet. Jag ville inte se. De gick ju i trans, de talade i tungor. 7 åriga barn!?

En religion kommer aldrig kunna skapa rättvisa eller hindra dig från att gå igenom livets hårda skolor och svek. Get used to it.

(Jag är beredd på att jag kommer få sms eller annat inom en kvart efter att jag publicerat detta.
Antagligen kommer jag återkomma till ämnet när jag kommer på nåt bra)

Prat

Jag spenderar som bekant en lång tid på buss, till och från skolan. Tiden går mestadels ut på att drömma och filosofera, men också läxläsning och prat med polare. Ibland (ganska ofta) råkar jag ut för personer som pratar väldigt högt om, enligt mig, trååååkiga saker. I morse till exempel satte en tjej rekord i att skryta om hennes festande helg hur länge som helst. Och jag kan inte undgå att höra. Jag vill inte höra, men öronen vill höra.

Medans öronen terroriserar mig med denna tortyr hoppas jag naivt på att få utdelning någongång. Någon kanske säger något skitkul, något sensationellt eller revolutionerande. Fast någonting säger mig att det aldrig kommer hända på Orust. Det ända man talar om här är i princip vilken fyllefest man varit på, vilka man var där med och hur mycket man drack.

Härom veckan, påväg till skolan satt en tjej och en kille, (de var inte ihop) och diskuterade sina respektive sexliv. Ju längre diskussionen led, desto djupare kom de in på intima detaljer, rätt perverst slutligen. Varje gång jag ser de där personerna får jag dåliga associationer, nästan kväljningar. Jag är inte särskilt pryd av mig längre, men det här var grovt. Jag satte på musik, God bless mobila musikanläggningar!:D

Men det är väl så att jag får börja se irritationsmomenten som komiska. Vet ej hur bara. Jag får väl spä på med fördomar eller nåt. De flesta som råkar hamna i mitt hörsel spektrum råkar ju tjôta om samma grejer. Fester och personer som tydligen är helt blåsta. En intressant aspekt är att det är väldigt mycket skitsnack som snackas på bussen. Om allt i från lärare och kompisar till .... något annat. det mesta.

Trots detta är det ibland lite intressant att höra vad personer pratar om, buss tid är ändå rätt privat, folk kan diskutera vad som helst. Men dock inte med vem som helst. Vilket är helt förståeligt.

I morgon ska vi (jag o tre tjejer) träffa en kommungubbe. Ska diskutera vårat projekt med Riksdagsledamöterna. Ska bli kul.
I dag i skolan slog vi ihjäl 3 timmars håltimma i följd. Vilket var intressant.

När jag redigerade kom jag på något viktigt jag skulle skriva, men jag glömde bort det.

Det var rolgt i skolan idag iallafall.

Jo! Nu kom jag på det! Om det är någon annan där ute som har det liknande, eller inte. Det finns säkert många därute som stör sig på att jag stör mig på fjortisar på bussen. Kommentera gärna! Har ni tips på hur jag kan lsuta bry mig om sånt här så är det guld värt:D

Vaken

I natt vaknade jag klockan kvart över tre, typ. Det var ju också en upplevelse. Eller inte själva vaknandet, utan anledningen till att jag vaknade. Jag drömde en skit konstig, otäck dröm.
Jag står i min brorsas rum - och kammar håret. det är mörkt ute, så jag speglar mig i fönstret. 1. Jag är inte så fåfäng av mig. Plötsligt dyker det upp en jätte skum kvinna på andra sidan fönstret, alltså ute. Hon är någon typ av tjuv eller allmänt skum sådär. Hon bara glor på mig. I drömmen känner jag hur paniken kommer. Jag vill skrika på hjälp, men kan inte skrika, jag är liksom paralyserad. När jag väl för fram ljud är det mer ööööö. Sedan vaknade jag. Och försökte somna. Jag somnade, men vaknade ändå hela tiden, av att jag somnade. Så idag är jag trött. Har en sprängande huvudvärk och fryser.

Har precis insett att jag måste skriva om en engelska uppsats som jag är supernöjd med. Så jag struntar nog i det. Jag har knåpat ihop 365 ord, det ska vara 300. Potato, Potaoe. Kanske pillar lite med det sedan. 

Han var inte på franskan idag, det var synd. Sedan fick vi veta att om man inte har drama imorgon - börjar man klockan halv tolv, annars fem i halv åtta. Men drama är så himla kul, så det gör inte så mycket.

Jag kollade på Parlamentet i går, det var ju skitkul! Björn Gustavsson, uppenbarligen från Västkusten var skit rolig. Jätte kul att det uppenbaras nya stjärnor på stand-up himlen. Oj, den meningen blev lite klyshig.

Eric Clapton s Tears in Heaven är jättefin.

Uppmärksammanden och reflektioner en blåsig höstdag.

Jaha, i samma sekund jag publicerade föregående inlägg insåg jag att det inte var speciellt intressant och väsentligt vetande. Men något som däremot är väsentligt är följande:

1. Försök aldrig att ta hål med en hålslagningsapparat i Over Head papper. Apparaten går sönder, de där grejerna som tar själva hålen fastnar. Lyckades kassera tre stycken.

2. Bruce Springsteen är född på samma dag som jag. Den 23 september. Det är coolt.
 
Sedan jag började på gymnasiet har jag märkt en betydlig skillnad. Jag är glad på riktigt. Lycklig. Först nu inser jag hur mycket jag avskydde Ellös. Om jag tyckte att jag var glad då, är det ingenting mot vad jag är nu. Tanken gör mig hög.

En gammal klasskompis har, enligt rykten (dvs hans kompisar), börjat röka hasch. Vilket inte känns så kul. Känns som man borde göra något.

Imorgon är det franska i skolan, samt bild.:D

I Burma kämpar man för FRIHET. I NordKorea har ledaren förbjudit och censurerat Internet, med motiveringen att han inte vill att folket ska bli för "andliga". Mer upplysta i mina öron. Klart som fan att han inte vill att folket ska fatta vilken katastrofal vardag de lever i. En diktatur bygger mycket på att folket inte kan läsa eller skriva.
Tja, här i Sverige oroar vi oss får ifall vintern blir hård eller inte. Bland annat. Kan vi inte hjälpas åt lite? Eftersom många verkar så otroligt religiösa hela tiden är det konstigt att folk lever i misär.

Många verkar dock bära ett kors runt halsen för att  det är ett mode. Själv är jag trogen ateist och lite förbannad över att jag inte kan gå ur Svenska Kyrkan förrän om två år. På tal om det så diskuterade vi medlemskap i Svenska Kyrkan på en fest för ett årsedan. Några tyckte att det var lika bra att vara med i Svenska Kyrkan istället för att pengarna går till rasistiska föreningar. Jaha, så motsatsen till kristen är rasist?

Nej, egentligen har jag annat för mig. Engelskauppsats, en recension av en novell av Salman Rushdie. Också en stark personlighet. Syftar på hans frihetskämpande, eller vad man ska kalla det. (Han lever under skyddad identitet någonstans. Tydligen handlar hans böcker om på tok för fel saker.)

Vad jag vill/ SKA göra:

-Surfa
-Ta dykarcertifikat. Var på väg att göra det i somras. Men det blev inte av.
-Skidskolelärare i Norge. Grymt fräckt.
-Vara besättning ombord på MS Ostindiefararen Götheborg.
-Någonting inkluderande Riksdagen, med arbete.
-Åka till Antarktis. Miljön fascinerar ig som bara den. Den rustika, extrema miljön. Med väldigt vackra vyer.

-Volontär i Afrika. Kläckte idén i vintras, när jag hade varit sjuk i två och en halv månad i sträck.
-Forskare. Men jag vet inte vad jag ska forska kring. Inte hjälper det heller att jag hatar Fysik och Kemi. Fast jag måste erkänna att den här idén har bleknat rätt mycket.

-Göra en liknande expedition som Heyerdahl gjorde, med Kon-Tiki eller Tangaroa.
-Tågluffa, eller roadtrip.
-Utrikeskorrenspondent?
-Dansa Salsa eller något.

Det här är väldigt djupa drömmar. Funderar på om jag ska publicera skiten överhuvudtaget, om jag ska ta bort hälften, eller om jag ska lägga det hela i Utkast, och invänta bättre tillfälle att avgöra saken. Sedan blir det ju liksom försent. Publicerat är Publicerat.

Jäpp, jag tog bort säkert två tredjedelar.

Springsteen

Lyssnar på Magic, Bruce Springsteens senaste. Radio Nowhere får rutorna att skallra, högtalarna att spräckas - per automatik. Det är kärlek. Springsteen är den ända rocklegend, eller musiker överhuvudtaget som kan leverera riktig musik. Med ett riktigt sound. Alla Kent synthare som spelar Ingenting kan slänga sig i väggen. Vad fan har hänt med Kent, egentligen, by the way? Deras platta "Vapen och ammunition" är en tillfredsställeles att höra. Men den senaste? De har ju tappat allt, soundet, deras koncept, allt. Inte ens texten är något att gräva ner sig i heller ju. Men nog om detta. Åter till vår alles Bruce.

Det är en ynnest att höra plattan. Allt blir om möjligt ännu bättre än vad det redan var, denna fredagskväll. Gissa vilken platta som kommer spelas de kommande veckorna. I skolan lär de förbanna Springsteen efter att jag talat om honom alldeles för länge. Det brukar bli så med mina favoriter. Jag kör mycket på utmattningsmetoden.

Grannar är som Norge och Sverige, antingen älskar man dom, eller hatar dom.

I detta fallet hatar, honom. Gubben bredvid. Han är skum. Han tror att han äger världen, ialla fall stället jag bor på. (Det är ingen by, finns ingen kyrka, affär eller gammal skola, inte ort heller, så det är ett ställe) Barn får inte bygga kojor i bergen, grenarna kan ramla ner på vägen. Låt mig relatera till en händelse som hände då björnbären var ätbara tidigare i höstas:

Mina syskon äter björnbär med ett antal barn till. Grannen stannar bilen och vevar ner, yppar följande:
- X har sagt till mig att jag ska säga till er att ni inte får äta björnbären här. Ni förstör marken ni står på.
Va? Jaha....? I vilken regelbok står detta?

De går hem, berättar hela historien, vi går ner till X för att höra vad f*n han håller på med.
X säger att Y (grannen) bara har hittat på alltihop. Och tillägger dessutom att man gemensamt borde strypa Y.
Grannsämja!
Sedan går turen vidare till Y. Till hans försvar säger han att våra träd är för höga. End of story.

Vilket får mig osökt att tänka på dessa träd. Y vill ta ner alla träd som finns på det här stället. Ett kalhygge. En flygplats. Hur fint är det egentligen?
Det första Y sa när vi kom hem från vårat sommarställe i somras var följande:
Hur känns det att komma hem till en överbevuxen trädgård?
Bara för att vi har ett liv och inte tittar på när gräset växer.
Det här är bara ett axplock av alla incidenter som inträffar varje månad. Y råkar dessutom vara våran granne. Han råkar ha full insyn på våran ytterdörr.
Nog om honom, men vissa ämnen måste man dela med sig av till omvärlden. Kanske är det någon som har det värre? Vore skönt i så fall.

Jag har fått in norsk P3 och norsk Kanal 24. Vilken ultimat lycka! De spelar tusen gånger bättre musik än svenska kanaler. I love.

Franskan är en fantastisk höjdpunkt i skolan. Hela dagen har varit en ren och skär höjdpunkt.
Mer om det sedan:D

Ikväll tävlar min syrras kompis i lilla melodifestivalen. Hade Christer Björkman varit död hade han vänt sig i sin grav. Vilka texter de får ihop, de små liven. Fast de är lite imponerande om man vill lägga den sidan till.

Kom på en grej om min käre granne Y: Han har träffat en kvinna. Till en annan bra, älskvärd granne hade han sagt såhär:
(Ponera att han är barsk och strikt)
Han stövlar in i huset, sätter sig i en fåtölj och säger:
Jag har träffat en kvinna. Vi har setts i 14 (!) dagar. Vi ska vara särbo.

Efter 14 dagar hade han insett detta. Låter romantiskt.

Jag ska berätta mer om vad som hände i skolan, när jag har sammanfattat det lite i huvudet.

Vegetarisk vecka

Karl och jag bestämde oss för att ha en vegetarisk vecka. Båda hade testat att vara vegetarianer, och var lite nyfikna på det. Men båda hade testat vid fel tillfällen, antingen var det grillsäsong, eller julafton. Sagt och gjort.

Men vegetariskt käk nappar inte på mig. Det funkade i endast tre dagar. Plötsligt åt jag en köttbulle av bara farten, så då var det kört. Man missar en massa god mat. Och linser och bönor är inte gott. Inte i längden. Men Karl ska fortsätta, han tyckte det fungerade bra. Självdisciplin måste man nog ha, det har inte jag.

Sedan tycker jag att svensk bussmentalitet är konstig.
Svenskarna över lag är nog väldigt kyliga och rädda.
Tänk på bussen:

Det är mycket folk, ändå står folk upp, fast det finns lediga plaster. Varför?
Om de väl har fått mod nog att sätta sig på ett ledigt säte sitter de väldigt långt ut på sin kant. Ser man konstig ut, måntro. Har man en synlig, smittsam sjukdom, kanske? Vadan denna rädsla?
När det finns en ledig plats sneglar man lite osäkert omkring, sedan slår man till och kastar sig mot det tomma sätet. Jävla idioter. De bokstavligen och bildligen kastar sig.

Men gamla tanter kan man ialla fall prata med. De är snälla, de vill framför allt prata.

Något för Fredrik Lindström att bita i. För jag tycker det sättet suger. Tråkigt att vara tyst ju.

Och sedan en annan sak med bussar; När bussen står på tomgång i en kvart, ska man be busschaffören att stänga av bussens motorer, ur miljösynpunkt. (Ja det ska man) Eller ska man låta det vara? Som mot argument har jag då att Sveriges jantelag kommer i anspråk, att jag inte vill blanda mig i hans/ hennes rutiner osv. Denne kanske blir fly förbannad. Vilket jag inte tror att chaffören blir, men ändå.


Väntan

Först satt jag på en bänk, men eftersom alla (de flesta) verkar röka på min skola, kom det några blondiner och började röka. Som ni förstår tycker jag det är urbota dumt att ens komma på tanken. Där satt de och bolmade. Det började blåsa åt mitt håll, och jag satt senare i en rök ridå.

Äcklad satte jag mig på en annan bänk en bit bort. Bredvid satt en kille, han nynnade på en låt av något slag. Varje gång han öppnade munnen vibrerade hela bänkryggen av hans djupa stämma. Lite roligt. Sen kom bussen.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0