Nollställt.

Kommande vecka kommer förgyllas av massa arbeten som ska in. Läxförhör som kommer säkra ett högre betyg. Och treorna dansar ut. Fester. Pollenallergier. (För den har visat sig, i förrgår, typ, nyser oavbrutet. Lite smått jobbigt)

Det är så brutalt varmt ute att det inte går att vara ute, nästan. Ska bege mig till närmaste klippa vid havet, med en bok som ska läsas ut, det förväntas att vi ska prata om den i tio minuter på onsdag, nämligen.

Adrian fyller år på fredag, så jag ska klura ut nåt smart att ge honom. Han campar för övrigt på nån holme med sin klass just nu. När jag gick i sexan åkte vi till Stora Kornö. Det var kul. Mycket pollen där.

Dessutom har pappa börjat tjata om en båt nu. Mer än nånsin. Han lär inte sluta förrän har får sin båt. Segelbåt.

Nej, EU var det ja, ett arbete som är lite småkomlplicerat, särskilt då man glömt vad alla politiker sa under kongressen. Som redan var för en vecka sedan. Att ringa upp dom orkar jag inte. Att maila är hopplöst, så jag antar att jag googlar lite, kollar lite bloggar och kommer på min egen version. Det brukar funka.

aktuellt.

Det händer inte så mycket nu. Inget direkt kul. Jag har ingen vidare lust att blogga för tillfället. Jag är utmattad och har rätt fullt upp kommande vecka.

Så! Nu vet ni.

Whisper words of wisdom, let it be.

Var på konsert i kyrkan ikväll. Min syrra spelade fiol, så jag hängde på. Det var riktigt fint. Alla spelade bra. Annars brukar det ju vara så att nån på fiol spelar fruktansvärt falskt.... Jag brukar sätta mig uppe på balkongen, så man kan gäspa och göra lite som man vill, utan att nån tant (eller värst av allt - prästen) tittar strängt på en. Gubben som pratade mellan sångerna var sjukt tråkig. Pretentiös och tyckte att han var askul. Han var astöntig. Jag lovar. Fattar inte varför alla präster eller konfrencierer måste vara så sjukt tradiga i kyrkans värld.
Jag började fundera på vad som skulle hända om lamporna åkte ner i golvet, till exempel, under hans långa, krystade, ogenomtänkta föredrag.

Imorgon har vi tydligen sovmorgon. Men jag tänker åka in tidigt ändå för att börja på samhällsarbetet. Plugga och plugga.

Jag är trött. En annan anledning till att jag går upp i ottan för att gå i skolan för tidigt, är att jag är trött på att sova. Jag vill komma in i rutinerna igen. Innan det blir sommarlov.

Sommarjobb

Äntligen fick jag sommarjobb. Min förra handledare ringde till kommunen och tjatade/skällde för att kommuntanten hade sagt att jag var lovad platsen. Men när jag sedan bara fick reservplats gick det hus i helvete. Så. Himla skönt att ekonomin är tryggad i sommar. Plus att jag har något att göra.


Vy från ett luftslott. Nåväl. Vi hade kyrkan bakom oss....

Vy från ett luftslott. Nåväl. Vi hade kyrkan bakom oss...


Allt från fundementalistiska feminister till kostymklädda EU höjdare.

Skum känsla att somna någonstans i Örebro trakten, vakna i Stockholm, somna om och stiga av i Östersund.
I Östersund hade björkarna precis slagit ut. Alla fördomar om norrmän (dvs snus, män, öl och raggarbilar) infrias redan första dagen. Det luktar konstant bensin eller diesel. En kväll var det nåt möte i stan, för alla med raggarbilar, det var helt sjukt. Ta er ner till södra Sverige och möt civiliationen!! Tänk Ronny och Ragge, blandat med Brolle, Elvis och Pistvakt.

Som ensamt ombud och helt oinsatt kan man räkna med att de två första dagarna blir rätt förvirrade. Glöm att försöka förstå sammanhanget! Efter nån timme spelade inte namnen på personerna man träffade någon roll, man insåg att man bara skulle träffa denne en, högst två, gånger. Det hjälper betydligt att känna en riksdagsledamot och en som är hypersocial. Om man känner en riksdagskvinna träffar man de flesta riksdagsledamöter. Inklusive Peter Eriksson, Maria Wetterstrand med familj och Carl Schlyter, EU-parlamentariker.

Tågresan upp är vädligt diffus. Jävla turister gick på i Stockholm, stod i korridoren och diskuterade "Swedish mosquitos" väldigt ivrigt och passionerat. När de tillslut hade däckat (nånstans i Söderhamn-trakten) började en upprörd stockholmare att diskutera aktier. Att jag hade öronproppar hjälpte inte nämnvärt. Tvärtom. Varje gång något lät trodde jag att mobilen hade åkt ner i golvet, och eftersom jag låg överst blev det lite stressigt. Det var inte skönt att ligga överst. Det blåste kallt. Min mobil har förresten ballat ur. Allt sparat (utom kontakterna plus numrena) är borta. Putsväck. Himla tur. Annars är allt raderat. Den har blivit fruktansvärt seg. Fem minuter att registrera att jag tryckte på en knapp är liiite för lång tid för mitt tålamod.

Tillslut var vi framme, gick raka vägen och checkade in på hotellet. Sov. Åt. Traskade i väg till Folkets Hus. Registrerade mig. Fick lite IDhandlingar, eller vad man ska kalla det. De flesta bilar som jag åkt i, som tillhör miljöpartister, är röda. jag vet inte vad det beror på. Åkte med en helvild tant. Sket fullständigt i eventuella trafikregler....

Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg hur dagen slutade. Har för mig att det regnade. Jo, det gjorde det. Skit mycket. Jag åt även jättegod mat. Fisk.

Lördagen började tidigt. Gick upp till Johan's place och stiftade bekanskap med en massa andra personer. Nån Noah som bodde på Ekerö, i ett kollektiv?, och var jättefascinerad av indianer och nåt konstigt te som han drack ur en bit trä.....
Jag vill berätta om en massa roliga personer, men eftersom jag inte kommer ihåg vad de heter, kan jag tänka mig att det blir aningens rörigt att hålla koll på vem som är "han" eller "hon".

SVT och TV4 var där. Som iglar. De var överallt. Lite smått jobbigt. Med kameror. Överallt. Lage Rahm och Ulf Holm var jätteroliga. Vilken humor, lite som deras eget Parlamentet uppe vid presidiet.

Jo, just det. Plenumsalen. Det var sjukt rörigt att rösta i början. Massa bifall, avslag och besvarningar hit och dit. Besvarningar var svårast. För alla tolkade det här med "besvarad" helt fritt. Efter ett tag fattade jag, och det betyder att om man finner något besvarat, anser man att partistyrelsen (PS) eller riksdagsgruppen, redan arbetar med frågan.
Bifall=ja/ för, och avslag= nej/mot.
Lätt som en plätt! Sen att folk begärde prov-voteringar (att man inte litar på resultatet, utan vill kontrollera ordentligt genom att ta sig en titt, länge och väl runt om i Plenum för att se vilket av ovanstående som fick flest gula lappar.) Om man ändå tyckte att ordförande hade helt fel, begärdes votering, och rösträknarna kom fram för att räkna.....Osv
Ibland var motionerna flummiga, ironiska eller till och med helt värdelösa.

Ibland var motionerna så lika att man slog i hop i klump och vaskade fram en man tyckte skulle gå vidare. Vid sådana tillfällen var det väldigt skönt att Tina var med. Hon är van, och hon fattar alla flummiga formuleringar och ord. (Riksdagsledamoten)

Alla ombud skulle välja PS. Det var rörigt. Men kul. Eller kul och kul. En intressant erfarenhet.

The Steps kom och underhöll oss. Det var jättekul. De dansade på nåt konstigt sätt, och en var nån robotman till musik.

Maria Wetterstrands familj var där. Många bebisar var där.

Jag var på ett jätteintressant seminarium som hette "Det är synd om männen" Klas Hyllander är en väldigt skicklig retoriker och är beläst som få. Seminariet handlade om jämställdhet, och varför killar beter sig som de beter sig. Orkar inte gå in mer på vad det handlade om.

Lördagen var avslutad och jag glömde nog hälften.

Söndagen började med att jag packade. Och vandrade upp till Johans B&B. Man ser ett fjäll rätt över Storsjön. Fränt!! Frösön ser man ju också, men ett snöbeklätt fjäll i maj?! Tog otaliga bilder och gick senare under namnet "den fjälltokiga"

Nu började jag få rutin på röstandet, och fick mer och mer kontakt med folk. Personer som jag träffat vid mina besök på riksdagen kände jag igen, men de kände inte igen mig. Ansikten är lättare än namn. Om man ser ett ansikte kan man ju relatera till något som hände, eller om personen i fråga hette nåt ovanligt.

Röstningarna avlöste varandra. Tal på tal. Avslutning med någon orkester som fick folk att skruva sig nervöst i stolarna. Det var sorgligt! Nån samestrof om nån tjej som var kär i en kille, men måste gifta sig med någon annan och de dränkte sig tillsammans i en flod. Som Tristan och Isolde. Lage Rahm satt framme i presidiet och stirrade stint ut i publiken i fem minuter. Andra försökte ju smita därifrån.

Det hela var slut klockan tre. Folk gick hem. Vemodigt och lite uppsluppen stämning. Åkte ner till stationen med Johan och vaktade hans packning, medans han gick för att hämta min och hans resterande. Träffade ett gäng studenter (tre pers) från Nederländerna och Tyskland, de pluggade medecin eller vad det var i Trondheim. Det var kul att prata med dom. Östersund ligger så off, men ändå rätt nära. (Nära=det beror på vad man jämför med) Skyltar till Sundsvall, Mora, Skellefteå och Trondheim. In the middle of nowhere.

Efter att två tredjedelar av alla miljöpartister satt sig på ett tidigare tåg hem, gick vi övriga runt på stadens gator, träffade en östgöte. Vilken dialekt. Allt han sa var kul, utan att det behövde vara roligt. Men han hade en säregen humor...

Vi åt, och bestämde oss för att gå över bron till Frösön. Det var skitkallt, så vi vände på Frösönsidan. Såg en fjällhare under alla tåg på stationen. Äntrade tåget. Träffade ytterligare några männsikor som jag inte träffat tidigare. Somnade. Vaknade i Stockholm mitt i natten. Vaknade sedan i Herrljunga och träffade några obekanta till.

På bussen hem från Götebrog gick det på en omogen klass. Min ljudtolerans var så låg att jag höjde volymen på iPoden till ett ohälsosamt stadie. Min hörsel är dock kvar.

Jag glömde också berätta att jag vann en tröja. När Johan och övriga i Jämställdshetskommitén gick upp i talarstolen kände jag på mig att jag hade vunnit. Och jag hade rätt. Han ropade upp mitt namn och jag fick gå upp med de andra som vunnit och ta emot priset. Inför 200 applåderande miljöpartister. Vilket var en himla tur. Jag hade nämligen inte gått upp där själv.

Om jag är nöjd? Ja, mycket.

Vilken känsla att se pelarna på Tjörnbron

Jag är hemma från Östersund. Jag är sjukt övertrött (så trött att man tycker att man är pigg) Har knappt packat upp. Tänkte kolla på kongressen på nätet, för jag misstänker att jag är med på nån bild. Media var ju inte direkt diskreta.

Det var sjukt kul. Hälsade på 100 pers per dag. Vilka de var nu i efterhand har jag inte den blekaste om.

Tänk personer ur fimerna Tillsammans och Tjenare Kungen, kostymnissar, gamla gubbar, kulturtanter, journalister och miljöpoltitsika höjdare så har ni kongressen à la 2008 i Östersund.

Mer noggrann utvärdering och sammanfattning kommer. Kanske. Måste landa först. Typ sova.

Nulägesrapport.

Tänkte bara avlägga en snabb rapport hur läget är, så ni inte tror att jag dött av stress. För stressigt är det. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag alltid är inställd på att missa bussen. Vad tror ni inte att jag är nu då? Herregud. Jag har kollat biljetterna många gånger.

Ni som känner mig vet att jag är rastlös av naturen. Jag är så sjukt rastlös nu. Alla i familjen är hyperstressade, utom pappa. Som sover. Jag brukar också somna när jag är stressad. Anna ska på fotboll och utvecklingsamtal, Adrian ska på öppet hus och spela i nån pjäs. Han var tydligen personen allt hängde på om det skulle klaffa. Stackar'n. Han spelar gitarr. Pappa ska köra mig in till stan. Vi får glatt ta hänsyn till alla fotbollsköer i Stenungsund, och mamma ska tajma in både det ena och det andra. Allt detta under två timmar! Hah!

Nu ska jag kontrollera att alla bekräftelsemail, bokningsavier, biljetter, pengar, iPod, mobil, plånböcker etc är med.

Herregud.

Det ska bli oerhört kul och spännande. Helt outstanding.

Något säger mig att jag har glömt nåt. Skolböckerna är med. Gud förbjude att jag glömmer dom. Elin (lärare) kommer sätta onda ögat på mig om inte annat.

Nu ska jag försöka peta i mig lite mat. Kan bli en intressant process.

För övrigt är det intressant att Ellös skolas högstadie ska läggas ned. Mer om det när jag kommer hem igen. Kanske.
Oj - vilken cliffhanger!

"Östersundsk" spänning.

Jag har i princip packat färdigt.
Farfar har redan ringt två gånger. Första gången för att fråga vilket spår tåget gick från, andra gången för att försäkra sig om att tåget gick prick 19.00.

Jag börjar få svårt att koncentrera mig på saker (läs svenskaprovet som kommer), eller att sitta still överhuvudtaget.

Det ska bli sjukt spännande.

Undrar hur det går för Tobias som är påväg till Stockholm och Idolaudition. Kryckan följde inte med, trots allt, så vi får se hur det går....

Ljungberg är visst med i Stenungsund ikväll, spännande. Undrar hur många som sitter still i skolan. För jag är inte i skolan, jag är ledig. Jag packar. Jag lär få betydligt svårare att sitta still ju senare dagen lider.

Återkommer kanske senare.

Jag kommer alltid på något att skriva om när jag inte sitter framför datorn, när jag väl sitter här är det alldeles blankt. Och det känns lite överdrivet och pretentiöst att skriva ner idéerna.....

Dessutom är jag överlycklig över att jag faktiskt slipper se (motvilligt eller ej) melodifestivalcirkusen.


Personal Jesus

Nu är det bevisat att Green Day har bytt namn, identitet i branchen. GP's recensent tyckte det hela var kalasbra.
Men okej, det är ju samma band, delvis, så den dynamiska kvalitén finns ju där. Någonstans. Långt inne. För bra är de inte än, men rätt som de är släpper de en skiva som kan kallas American Idiots nästa.

Jag laddar min nyinköpta iPod med musik. Det känns som om vi tillsammans kan nå oanade höjder på bussen eller i någon kö.

Johnny Cash cover på Depeche Mode's Personal Jesus är kanon. Lyssna på den.

Enjoy the silence

Svenska herrlandslaget kommer till Stenungsund imorgon. Ingen vet om det, knappast någon bryr sig. När jag i ren eufori påpekade detta förra veckan någongång, möttes jag av "MMm!" Det pratas inte om det på skolan.
Visserligen kommer varken Zlatan, Allbäck, Larsson, Kjellström (?) eller Ljungberg, så det är B-laget som kommer. Den enda som kommer, verkar vara Åmåls kommun med tre turistbussar plus "hundratals journalister och tusentals ivriga fans" Så jag åker till Östersund med gott samvete.

GP (Göteborgsposten) hade ett repotage om Stenungsund i morse. Ironiskt nog visste få om det, inga brydde sig, utan längtade och väntade spänt på VM i dragkamp i september. Säger en del om Stenungsund.

Idag har jag grym träningsvärk. Det smärtar att gå nerför i trappor. Uppför är heller ingen höjdare.

Borde göra ett ryck och börja packa. Eller kanske tänka på att packa.

För övrigt är jag alltid inställd på att jag kommer missa bussen. Oavsett hur tidig jag än är. Lite jobbigt. Jag har ingen närtidsuppfattning som går att skryta med.

Saltstänk

Idag seglade vi i skolan. Vi hade friluftsdag, jag seglade C55 och Tvåkronor. Det var hur kul som helst.

Dagen börjar med att en skolklass går på bussen. Och såklart blir det mer eller mindre kaos. Fattar inte hur alla barn i den åldern kan vara så rastlösa och energiskt frågvisa på bussar. Som dagiset i Stora Höga förra veckan.
Nu var de är barnen äldre, men jobbigare. Tjejen som satt bredvid mig satt och frågade allt och alla om de hade det rooligt. Det var smått påfrestande. De verkade ha en diktator till fröken.

Kommer ner till SSS och möts av en hyperglad kille som skämtar i ett. När grundgenomgången är avklarad är det dags att borda Tvåkronorna. ("Grundgenomgången" var ju lite för snabb och grötig, men det är en annan historia.)
Sandra, Helena och jag bestämde oss för att trotsa alla killar och segla själva. Det var typ sex tjejer och minst 15 killar. Eftersom ingen av oss var särskilt erfarna gick det inte så bra, totalt kaos och noll kontroll. Johan (seglarläraren), nån kille till som var lärare, och två elever följde oss i motorbåten, och försökte hjälpa oss. Vilket inte gick bättre.
"Så tjejer, nu är det bara att köra på"
Joakim (som var en av eleverna i motorbåten) bytte med Sandra och det hela gick bra mycket bättre.

Efter ett tag byttes alla av, och jag åkte med i motorbåten tillsammans med Joakim och Lukas. Vi bordade en Tvåkrona, och sen gick det galant.
Glassigt, drog lite i några tampar, skotade hem (drar i tamparna så att focken (förseglet) sträcks, och man får mer fart, om vinden ligger på från rätt håll vill säga)
Tävlade med några andra, som förlorade såklart, gick upp i vind, lensade, slog och hade oss.

Man kan säga att jag är rätt bra på att segla Tvåkrona - redan efter en dag. De andra i båten kunde ju, så de lärde mig.

Efter lunch seglade jag i en C55. Större än en Tvåkrona (googla), stabilare. Man kunde sitta ordentligt i den, och den kantrade inte lika lätt. Seglade tillsammans med Per (studierektorn) och någon mer lärare. Det blev dags för race. Vi vann faktiskt alla race. (5/5). Peter fick upp andan och brände järnet. C55 var dock tråkigare än Tvåkronorna. Man behövde inte göra så mycket. Behövde inte dra i så många tampar (inga alls) eller tänka på vinden så mycket. Det enda man fick göra var att ducka för bommen. Har träningsvärk.

Det var sjukt roligt, gemenskapen var otroligt tight, och alla var glada. Nya kompisar är alltid kul.
Jag är stel av saltet, och ansiktet smakar salt.

Just nu snurrar det när jag sitter ner, känns sjösjukt. Bilder tog jag inte, på grund av risken att kapsejsa. Perfekt förhållanden, lagom soligt, lagom varmt, lagom vind. Att segla på västkusten, under skoltid - det kan inte bli bättre.

En renässans att träffa "normala" (icke macho/ taskiga attityder) killar som är snälla på riktigt. Känns som om det finns hopp, ändå.

Plats för oerhört krystade rubriker.

Har mailat massa politiker om en viss fråga som jag ej kan gå ut med ännu, men sossarna snirklade sig förbi ämnet jättesmidigt och gav inte svar på en enda ställd fråga. Skickade mig en massa länkar, som jag inte orkat gå in på än, för övrigt.

I det här inlägget skulle jag kunna vara jättedjup och tankfull, men det gynnar mig inte det minsta. Inte ett dugg. Det gynnar inte dig, eller er heller.

Idag hade jag NP Engelska muntligt. Det gick kalas, har jag en väldigt stark känsla av. Kanon! :)

Imorgon är det friluftsdag. Wihoo. Segla Tvåkrona ska jag göra. (Det är en mindre version av en segelbåt, tror jag)
Får se hur det går med det. Drunkna lär jag garanterat inte göra, men informationen har minsann varit bristfällig. Funderar starkt på att ringa seglingsläraren och fråga. Men jag vet inte riktigt hur bekvämt det skulle kännas imorgon.

På torsdag åker jag iväg till Östersund. Nu känns det bättre, klarare. Inte lika förvirrat längre.

Angående det stundande EM-spelen finns det både för- och nackdelar:
- Snart är det EM!!
- Ja, en sån jävla skit. Det innebär att man måste dricka öl och vin varje kväll!

Tobias vidare i IDOL!!!!

Tobias har gått vidare till Andra Chansen i Idol. Han fick reda på det igår, ska upp till Stockholm på torsdag.
Kryckan följer troligtvis med upp som manager. Som ser till att han dricker, går på toa, inte går vilse etc. Känns tryggt. Tobias sa att han kan hamna i trans, nämligen...

Jag är STOLT! Jag sa ju att han skulle gå vidare.

Herregud. Kan ta ett tag att smälta det här. Plus att jag måste berätta för alla jag känner.
Han gjorde min dag, kolla in hemsidan, efter Tobias Sikström.

Vad är franska nationella jämfört med det här?

Den här helgen kan bli kul. Svenska Herrlandslaget kommer till lilla, lilla Stenungsund, Tobias åker till Stockholm, själv åker jag till Östersund.

Vilken sensation, jag är helt lyrisk.

Länken till Tobias: http://www.tv4.se/1.283438?videold=1.430032

Odysséns Hades är ingenting mot Dantes Inferno.

TT ringde på bussen. Hon lyckas alltid ringa när det passar sig minst. Den här gången ställde hon samma frågor, och jag svarade......

NP muntliga i franska var helt sinnesjukt. Skjut mig. Hur kan 10 minuter vara så långt? Det var en himla tur att alla som kom ut såg förkrossade ut, helt askgrå i ansiktet, man såg i deras blickar att deras kommande betyg bara fladdrade förbi. Hon spelade in hela konversationen. Det var det svåraste jag varit med om på väldigt länge. Hur tänkte hon? Hon lägger ribban efter de två i klassen som redan kan allt. Man skulle kunna tro att de föddes i Marseille. Däremellan finns inget mellanting, längst ner i feodalsamhället, dvs alla andra, finns resten av klassen. Rätt desperata små varelser, eftersom hon förväntar sig att vi kan en massa.

Annars är det lugnare än igår. Jag har kommit fram till, slutligen, att läget är under kontroll. Iallafall under kontroll tills nästa måndag. Sen bryter helvetet ut, Dantes inferno traskar in i vår korridor. Alla lär bli passiva A-lagare. Allt inför betygs-slutspurten. Kan bli spännande att se hur samtliga reagerar. Kan bli en tragisk syn. Men en sak är tämligen säker, när min klass (dvs esteter) blir stressade blir de flesta okontrollerbara och väldigt flummiga. Vilket kan bli en härlig syn. Särskilt för naturarna som har sin korridor rakt ovanför vår.

Such a pain in the ass.

Lite deprimerande det här med att bloggen har flyttats till annat system och annan server. Lässtatistiksdiagrammet är missvisande, till skillnad från det förra. Nu ser det ut som om man har skitfå läsare, även om man har lika många som förut.

Förövrigt håller jag sakta men säkert på att släntra rakt in i väggen. Går inte in på detaljer, men bloggen kan bli till synes helt innehållslöst. I och med att jag tänker skola dagarna i ända kanske det blir inlägg just om hur stressad jag är, eller något annat fantasilöst.

Till exempel kan jag mycket väl tänka mig att bloggen kan komma att handla om hur irriterad jag är på småsaker. När jag är stressad blir jag irriterad över små saker, som inte har makt att ändra sig. Och då blir det ju liksom kul/ lönlöst att bry sig.

På bussen till Gbg, ett helt dagis är ombord, och eftersom de är fem år syns de inte bakom sätena.....Vilket medföljde komplikationer.
Tjej 1: (teaterviskar) -Moooa! Vem sitter du bredvid? Tjej eller kille?
Moa (uppenbarligen)- Vet inte vem det är. En tjej.
Tjej 1: Är det en TANT?! (Nu viskar hon inte längre.... Pekar menande på den som sitter bredvid henne)
(Pratar nu högt) Jag sitter bredvid en TAANT! Hon är nog JÄTTEGAMMAL! (himlar med ögonen) Du vet, hon kanske DÖÖÖR snart!

Tanten (50 år) tittar ut genom fönstret.

"Mina ord i natten är det enda som når ut"

Nyss hemkommen från Gbg. Övertrött igen. Jag åker till Ö-sund om exakt en vecka. Om en vecka går tåget om tio minuter. (läs avgång 19.00)
Jag missar båda träningsmatcherna med svenska herrlandslaget. Antiklimax. Min svenskalärare vill absolut inte ge mig resten av förberedelserna till provet på stencil. Vet inte varför. Hur F*n ska jag hinna plugga in litteratur på tre dagar? Hon tyckte att jag kunde ringa någon från Östersund. Yes. Sure. Jag har varken tid, lust eller ork att sätta mig in i nån död gammal Boccaccio eller varför i helvete de slog ihjäl varandra på Island någon gång för väldigt längesedan.

Jag orkar inte plugga mer. Orkar inte tänka mer. Jag vill bara bli underhållen av någon som inte ställer krav på att jag ska prestera något tillbaka.

Jag vill inte ha franska nationella muntliga. Inte franska NP uppsats (hur ska det gå till egentligen? Ärligt talat, jag dööör.) Jag vill inte ha fler nationella alls. Min hjärna och min almanacka kompletterar inte lika bra längre, jag har fortfarande tusen grejer jag ska tänka på.

Jag vill inte gå i skolan längre.

Jag vill helt enkelt sluta tänka och komma ihåg.

Jag läser en killes blogg, killen åker med samma buss som jag. Det är helt sjukt. För honom är jag mer eller mindre en främling. Som han sett på skolan och på bussen. Vad han inte vet, är att jag vet betydligt mer om honom, än vad han vet om mig....

Jag tror mig ha sett Håkan Hellström på Nils Ericssons Terminalen. Om det inte var han, var det hans kopia.

Förresten hatar jag att gå i klädaffärer, det är tråkigt. Jag hatar IKEA. Det är tråkigt.

Vad jag däremot gillar är Joel Alme och Carla Bruni.

Kära nån.

Befinn dig inte på andra sidan, kom närmare.

Angående kongressen som väntar, har jag kommit fram till att jag är den enda som har rösträtt från Orust, att jag måste sätta mig in i allt NU, på riktigt.
Att kongressen är liiite allvarligare än vad jag tror, allt eftersom media ringt. Alldeles för ofta. Jag har ett rätt ironiskt och skämtsamt sätt att se på tillvaron, vilket betyder att det är helt fel forum för det tankesättet nu, och att saker kan bli mycket tråkiga på grund av det. (Vad jag menar med tråkigt, är att jag måste tänka politiskt. Och det är inte kul.)

Jag har också insett att jag har ett jättestort litteraturprov tre dagar efter hemkomsten. Därmed bara att börja plugga!

Som slutsats kan man dra att jag har fullt upp.
Jag är genomstressad. Snart nära sammanbrott. När jag blir stressad blir jag jävligt irreterad över allt och alla och det slutar med att jag sover istället för att göra något åt det. Vilket är skönt, måste jag säga.

Estet-treornas projektarbeteskonsert var fantastiskt bra. Det är en "intern" katastrof att de går ut i vår. 5 juni tar de studenten. Känns sorgligt att vi får gå där helt ensamma med tvåorna ända tills den 11.

Jag satt under konserten och funderade på om en killes projektarbete var asbra, eller total flum. Kunde inte riktigt definiera det, men kom till slut fram till att det var jättebra.
Jonnas var också helt outstanding. Hon hade inkluderat foto. Briljant och helt klockrent. Tänk Kent's estetiska sinne blandat med Jonnas speciella musikstil.....Nu är det svårt att se framför sig om man inte hörde Jonna, men ändå.

Imorgon ska jag till Göteborg mitt i allt.

H: Nu skiter vi i den här jääävla orienteringen!! Orientering är inget för esteter!

Vi hade orientering på gympan. Alltså, jag vet inte vad det var som gick fel, men så gott som alla hade sin egen tragedi att berätta.

TL sprang rakt ner i en bajscistern, jag svalde en flugsvärm, fick stå och hyperventilera ett tag, Tobias sprang nästan in i en död räv, Helena skrek till som bara den, Ylva skar upp hela benet, Helena och Tobias tjaffsade om var den där orienteringsstationen egentligen fanns, och några gick vilse.....

Idag har vi lärt oss att man inte behöver oroa ihjäl sig för NP i matte. Det är inte farligt.
Det är efter man ska oroa sig. En eloge och stort tack till G som påpekade detta och stöttade, sa några valda ord på MSN!

När jag stod och räknade bilar på parkeringen till Excelarbetet med Fanny, ringde plöstligt TT och ville veta var MpOrust stod i EU frågan. (Om vi ska gå ur eller vara kvar)
Vi hade möte om det idag, typ nyss, väntar på att de ska ringa tillbaka. Ingen förlust om de inte ringer tillbaka, iofs.

Mitt bland alla gärdesgårdar ringde en annan och ville veta lite politiska ståndpunkter. Roligt, men lite, lite jobbigt.
Mötet med MpOrust pågick från 16.15 tills nu - 20.00, här hemma. Jag är sjukt trött. Och fattar jag mer? Njae.

Förresten. Samma dag som jag åker upp till Ö-sund, vem kommer inte till Nösnäsvallen om inte svenska landslaget i fotboll. Attans. Vilken j*vla tajming. De stannar i nån vecka, kanske två. Två matcher till allmän beskådan. Fatta, det är 50 meter från skolan. Många som kommer vara inne på skolan den veckan......
Oscar och Marcus lär ju sitta klistrade nånstans utmed vallen. Det är nästan för bra för att vara sant. Och så är man inte hemma. Suck.

You'll be coming down now baby, you'll be coming down.

Har precis kommit på att jag och Anna (syster) har minst fyra födelsemärken på exakt samma plats på kroppen. Lite läskigt.

Och förlita er för guds skull inte på Telias erbjudanden. De lovade oss, dyrt och heligt, att vi skulle få en snabbare internetuppkoppling. Men det är segare än någonsin. Förstår mig icke på det. Att logga in på t.ex MSN, blogg.se tar evigheter, om inte ljusår. Att förstora bilder på en blogg tar absolut en halv livstid.

Jag har aldrig haft eller kommer få ett hyffsat okej tålamod när det gäller att vänta. Och bättre blir det verkligen inte när internet suger hårt. (Självklart trotsar jag internets laddningstider. Att anpassa mig efter Telia är inte riktigt min grej...)

Just nu hör jag en grym låt, inte på Radio Norge, utan på VH1. "Perfect Day" - Lou Reed. En version med massa artister, Dolly Parton, David Bowie.....för att nämna några.

Förresten är inte mina föräldrar jättesugna på att jag beger mig till Peace and Love till sommaren. Orsaken är för mycket otäckt som har hänt under våren. Jag förstår dom, men jag upplyste också om att det lär vara alkotest...

Nej, men för tusan. Bege dig till närmaste teve eller radio. VH1 har släppt loss rejält och kör många grymma låtar på rad. Vad Radio Norge spelar har jag ingen susning om, men bra lär det vara. Förhoppningsvis. Förmodar jag. Antar jag.

Baby, don't you shred.

Efter att ha suttit och andats in massa olika sprejvätskor (lack och lösningsmedel) och pillat med paljetter på bildlektionen, har jag en grym huvudvärk. Plus att benhinneinflammationen lär vara på G, igen. Attans. Det gör så himla ont och man blir begränsad.

Träffade Johan i morse på bussen. Tänk vad som kan hända bara man försover sig och råkar ta en senare buss!

Fyra anledningar till att inte gilla (hata)

Jag förbannar mig själv för att jag lägger ner överdrivet mycket tid på att gnälla på grannarna. Läs grannen. Vuxenpoäng och penionsvarning, ja visst. Men det här känns rätt väsentligt....

-Mina syskon får inte bygga kojor i bergen. Motivering: De är för fula. Det ser skräpigt ut. Pinnarna åker ner på vägen.

Vägen är hans mission från Gud. Hans mening i livet. Hans skötebarn, allt han äger och har, allt han bryr sig om, allt han lever för, säkert hans enda motivering till att leva. Förutom maskrosorna och mödarsniglarna, då.

-Han vill att vi ska såga ner våra fantastiska körsbärsträd. De är jättehöga och perfekt som solskydd. Dock lite för höga för att kunna nå bären. Endast skatorna kan.
Motivering: Han kunde köpa nya träd till oss, lägre. De tog utsikten till grannens tomt. Men skulle inte förvåna mig att han gnällde på dom bara för gnällandets skull.

-Vi får inte plocka björnbär på en annans mans tomt vid vägkanten.
Motivering: Mannen hade sagt till honom att han skulle säga till oss att vi inte fick göra det, för det var inte vår tomt.
Vi gick för att fråga mannen O. Han sa att vi gott kunde strypa L, för han hade bara hittat på. Loser.

-Han gnäller på våra maskrosor. Erbjuder sig att klippa bort dom....

Kan han inte ta och bara köra upp sina snökäppar på ett obehagligt ställe?

Living in the future

Håller på att kolla upp text till Springsteens "My hometown". Hörde låten på Radio Norge (Real heavy stuff) Vem förväntar sig liksom att höra först David Bowie, sedan Tiny Dancer, Born in the USA, Start med up och slutligen Angie under 20 minuter?? Det lär aldrig ske på svensk radio.

Springsteen är min dubbelgångare, han är min Gud. Jag lovar att vi har något speciellt, inskrivet i stjärnorna. (Han fyller år på samma dag som jag, hah!)

Och självklart ska jag inte på konserten. Jag ger vad som helst. Men tydligen så gav jag inte fullt ut i biljettkön. Jag kom nämligen inte ens fram..... Lite surt. Men förhoppningsvis roar jag mig med att gå på Sofiero slott lite senare. Kent och Håkan Hellström. Kan bli spännande.

Vaknade 7.20. Gick upp vid åtta och hämtade tidiningen. La mig i hängmattan och läste om 1968. Jag behöver inte göra så mycket mer idag, kriterierna är uppfyllda.

Ska dock ta mig i kragen och plugga matte. Ner till havet en sväng. Ska kolla om min cykel är på topp.

Just det. Det är exakt så vackert här på västkusten som ni föreställer er. Särskilt nu i maj. Tänk Bullerbyn och Saltkråkan så har ni det.


You must have seen her dancing in the sand.

Man kunde följa Englas begravning, inte bara på teve, eller i kyrkan, man kunde följa den på storbildsskärm i byn också! Va? Varför? Meaning?


Annelen

Annelen med familj kom ner idag. Från Oslo. Hon är världens bästa människa. No doubt. Är det nån man kan älska villkorslöst och oavbrutet så är det hon. Hon är så snäll. Så genomvarmhjärtad. Bilder kommer. Kanske. Om hon vill.

Annelen är alltså en vuxen människa med hjärtat på rätta stället. Har man problem av något slag eller bara vill prata av sig kan man gå ner till henne. När som helst.
Hon är som en till mamma. Bengt är som en till pappa. (Blanda inte in honom här nu, det förrvirrar. Han är en annan del)

Om någon är värd en sång, dikt eller roman är det hon.
Hon är en förebild, en hjältinna, en stark person med en stark personlighet.

Humor har hon också. Det är viktigt.

(Observera; vi är grannar, på deltid. Typ)

Dagens gräsklippningsduell

Bara för att det är 25 grader varmt och sol är gräsklippnings Top 5 igång. Värst är granne L. Från 10 till klockan 15 gick han runt med en såndär grej som klipper i kanterna. Övertog från 14 till 17 gjorde granne M. Hans bensin tog slut, han har åkt iväg för att köpa ny. Det vet jag, för hängmattan hänger vid hans tomt. Jag tänkte dock bege mig ut vid åtta. Vet inte vilken maskin, men någon borde ju kunna toppa de andra...

Nån har alltså kört med en helvetesmaskin konstant hela dagen. Det surrar i öronen. Himla glad jag blev när gräsklipparen bara dog. Dock fick han igång den igen.

Bara för att det är retande aktuellt....

Jag tycker att det är lite konstigt att man väljer att sända ett barns begraving på teve. Det är vanligt att man sänder rojaliteters begravningar, men barns?

Hade jag varit i Englas mammas situation hade jag inte velat att hela Sverige skulle glo på nåt så privat.

Det har blivit en dokusåpa, nåt för kvällstidningar.

Jag vill inte se. Då slutar det med att man gråter och förbannar världen. Ja visst, det är sjukt tragiskt och hemskt, ingen har väl påstått nåt annat - men jag har en känsla av att folk kommer titta för att "tycka synd om" syndromet är så härligt nedlåtande och man vill gotta sig i annans olycka.

Barn dör av samma skäl i världen dagligen. Varför inte starta en ny kanal med bara barnbegravningar? Då skulle alla tanter som känner sig empatiska sitta och sympatigråta med en skål popcorn.

Har dessutom läst färdigt motionshäftet. Det var drygt, men nu är det klart. Många rätt oseriösa, "vad-vill-dom-med-det-här?" förslag. Hyffsat många "inga invändningar" eller "ställer mig likgiltig" också. Men det var ett par bra ändå ;)


How many reasons do you need to be sure?

Jag blir så trött på folk som går in på folks bloggar och kommenterar bara för att locka läsare till sin egen.

Exempel som: "Vilken fin blogg, gå in på min blogg och rösta om vem som bär klänningen bäst!"
Kan riktigt se framför mig hur de suktar efter mitt intresse.

Eller:
"Ha en bra helg (hjärta)"
Jaha....ska jag säga tack nu då eller, på hennes blogg?

Eller: "Vilket läpptsift föredrar du? Rösta! Du kommer få vänner för livet!"

För det första: Jag är omåttligt ointresserad av era kommentarer. Ni visar ju ointresse, varför ska jag visa intresse?
Så ytligt, patetiskt och kändissuktande. Ni kommer inte bli som Blondinbella. Vem vill bli som henne? Hatad av en halv bloggnation?

För det andra: Jag hatar modebloggar av alla slag, eller kändisbloggar för all del. "Dagens outfit" är inte min kopp av te. Bloggarna handlar inte om något väsentligt iallafall. Egocentrerat.

Det låter som om du får ett bra jobb som telefonförsäljare eller i någon reklamsnutt på teve 4. Bedriv ingen reklam här. Tack!

Ha en treeeevlig helg och drick för all del inte för mycket, tänk på att dricka varannan vatten. Så klarar ni av att se fräscha ut på stranden sen. As they do in Hollywood. Blondinbella har kört hårt på det konceptet. Har jag hört.

Gräsrot!

Jag är pissed off på grannarna. Att de bara måste klippa gräset på en fredag? What the hell? Och sällan synkar de så att de klipper gräshelvetet samtidigt. O nej. En kör igång på lördagar klockan nio en stilla morgon.
Självklart den som bor närmast oss. En annan tar sig samman sin äng klockan 17-19 på lördagkväll.
En annan granne drar igång - typ nu.

Så håller det på, hela sommaren. Och är det inte gräsklippning så anmärker nån på att vi har för många maskrosor, och vinden blåser in fröna på hans tomt. Stackare!

Nu är det förresten så att det är en vacker skara på sju familjer, varav fyra är pensionärer och kan klippa gräset på tisdag förmiddag.

Så icke att man kan ligga i hängmattan och skriva svar på motioner. (Astråkigt) Eller titta upp i körsbärsträden. Då kommer mina syskon ut och ska spela fotboll. Och missar såklart helt oskyldigt målet.

Det finns ju inte bara gräsklippare heller.

Inte nog med det. Mamma har köpt fel paljetter. Jag kan inte vara kreativ på bilden på måndag och tisdag. Nationella i franska idag. Återigen fick hälften närmast självmordstankar. Plus att vi fått en CP uppgift. En kontaktannons som handlar om en sexmissbrukande gubbe. Han är helt störd. Och den ska vi skriva ett svar på. Jag är förolämpad att ens behöva svara. Vad vill läraren med uppgiften?

Förresten är en trettiondel av min klass så himla kompetensbefriad. Han behöver intellektuell vård, omgående. Ingen EQ, ingen IQ. Han har ingen hjärna över huvudtaget. Stackare.

Är bjuden på hederligt kalas. Så himla kul. Hos kompis A. En av 13 A namn. Kan ej nämna dom, censurerat.

Förresten inte så himla konstigt att ungas intresse för politik är bristande. Mitt intresse kan benämnas bristande. Att läsa motion efter motion om katters rättigheter, eller att nån konstig lag som bara gynnar 1 % av norrmännen. Jag ger snart upp. Och jag har bara hunnit till sidan 14. Sidan 14 av 128. Har inte räknat hur många motioner de lyckats klämma in, och tänker inte ta reda på det heller. Allt för att gynna mitt humör.

Men jag kom på en smart grej. (läs Sven tipsade) om jag bara läser "vi/jag yrkar att-stycket" går det bra mycket fortare. Kanon!

How many reasons do you need to die?

Idag fick vi reda på våra resultat i engelska nationella. Jag har precis samlat mig efter persen med matte NP igår, så det kändes inte som en bra idé att förstöra allt igen ;)

Johan blir masserad av Tony:
#1 J: Det känns som en ångvält som bara krossar. Åh!

#2: Den här massagen känns som en gaffel i en eld. Den är vass och glöder, men den är ändå kvar!

Eftersom både Fanny och jag älskar dataanvändning så ootroligt mycket har vi slutligen bestämt oss för att gå ner till parkeringen och räkna färgerna på bilarna. Göra någon form av statistiska mätningar. Ni hör ju. Vi älskar Excel. Excel for life!

Kongresspanik

Inte nog med allt annat. Nu ska Radio Väst eventuellt ringa. Risken/chansen är stor. Mon Dieux! I och med att jag lär vara en av de yngsta som åker upp som ombud. Stress. Fast posetiv stress.

Var får de allt ifrån? Discovery Channel?

Jag känner mig lite stressad. Jag måste sätta mig in i massa miljöpolitiska motioner. Det är svårt faktiskt. Speciellt när en handlar om att Sveriges folkmängd borde minska drastiskt.
Jaha, men säg det till italienarna. Inte till oss. Jag tycker vi lider av lappsjuka här uppe i norden.

I och med att någon lokaltidning eventuellt vill veta mitt uttalande verkar det smart att veta vad man ska säga, vad partiet tycker osv.
Det är värdelöst att tycka nåt partiet tycker. Rörigt.

Det är ju inte direkt 20 motioner heller, snarare uppåt cirka 200-300.

Så mycket dumt man kan höra på en buss under nån timme. Otroligt. Vad är det för folk, här på västkusten? Noll koll på allting. Okej, en grov generalisering. Men jag hade tråkigt och det var inte så många på bussen.

Att en skolbildad kille (ca. 18 år) trodde att Alfa Romeo var en hundras, och att en dam
(ca 50+) trodde att pollen var en krydda är svårslaget.

Snackade med en gubbe från Cornwall, det var kul. Nu vill jag till Cornwall. I skolan står det stilla. Man får en läxa, gör läxan, får ett läxresultat. Får en läxa till. Over and over again. Tar ju aldrig slut. Och fatta, vi har inte ens läxor just nu... Därför känns Cornwall lockande.

Imorgon har vi DövLeif. Han lär vara värre än vanligt, jag hörde nämligen att han lider av pollenallergi av det svåra slaget. Kul. Jag och Fanny har inte börjat med Excelarbetet. Funderar på att inte börja med det heller. Faktiskt. Så kul är det inte. Och han är kass.  

Kristdemokraternas nya våg.

Jag lyssnade på Kvällspasset i P3 för en stund sedan. Kristdemokraternas nye ansikte utåt i ungdomsförbundet var där. Kommer inte ihåg hans namn.

Han kunde mycket väl tänka sig att muslimerna kunde ta stor plats inom kristdemokraterna. De hade samma kristna/muslimska värderingar. Okej.

För mig som är en kristdemokratiskanalytisk amatör låter det dock lite bakvänt. Kd tål (?) ju inte ens homosexuella.
Han tyckte att Kd var ett parti för alla, alla personer med alla olika värderingar. Kristen tro behövde man inte heller ha.

I mina öron låter det som han kan få en disktret tillrättavisning av någon kristdemokratisk höjdare imorgon. Men jag vet heller inte vilka moderna tag Kd tagit på senaste tiden.

Men jag trodde dock blint att Kd var ett konservativt parti.

På tal om att reta upp sig, herr Fritzl i Österrike tyckte inte alls att han var ett monster, nehej då.

Riccardo fick inte en chans till - varför ge hans mördare en till?

Brotten har flyttats upp en dimension. Offren blir yngre och yngre, förövarna likaså. Tyngre brott begås av yngre personer. De åtalade i Riccardofallet får mildare straff än vad de redan har. De har knappt några straff alls att förmildra ju! De är ju så gott som fria redan, och under den här pågående åtalsperioden har de gjort fler brott.
De har inte öärt sig en läxa, de kommer med all säkerhet att göra om det.
Att Riccardos anhöriga inte får upprättelse måsta vara ett psykiskt dödstraff.

Det är dags att skriva om alla reformer och paragrafer hit och dit. Borde varit gjort för längesedan.
Hade Riccardo blivit mördad i USA hade ynglingarna fått 30 år och samhällstjänst.
Vad är det här?
Ska det vara såhär?
Vill vi ha det såhär?
Varför är det såhär?

Ett egettolkat svar på den sista är följande:
Sverige är för mesigt. För lamt. För lagom.

Som tjej har tanken slagit mig att risken att bli våldtagen är överhängande. Alltid, numera. Sen beror det ju på hur lättskrämd man är beroende på tid på dygnet, men praktiskt taget kan du bli våldtagen när som helst.

Jaha, jo, men det är en vardag vi slits in i, som vi glatt får finna oss i. För så är samhället. Och det lär bestå. Så länge vi har askassa lagar som egentligen inte är täckta att lagstifta om brottet som begåtts. Lagarna bestämdes väl på den tid när "bara" horor och tjänstefolk blev utsatta.
Jag kan och kommer aldrig kunna/vilja föreställa mig hur det är att bli våldtagen. Men jag kan ju alltid ponera.
Hur då den satans mannen kan gå vidare efter ett halvår och göra om det igen.

När jag skriver om sånt som gör mig förbannad brukar jag få ont i käken, svårt att formulera mig och kan börja darra lätt, därför skrivs det här aldrig förhand.

Jag vill och tycker inte att jag ska behöva skriva hur dåligt det är. Så smarta är ni. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska formulera hur dåligt jag tycker att det är. Utan att börja använda väldigt fula ord, och börjar man göra det så har man förlorat en diskussion.


Rubrik var det ja.

Bilden är borttagen på grund av att det lär komma en ny i sinom tid.

Nationella vill jag inte prata om. Inte. Aldrig.

Jag läser för många bloggar. Tar för mycket tid. Jag har inte tid. Men jag läser ju inga kassa bloggar....

Sorry till alla er som fick ett kedjemail från mig igår. Ja, det var astöntigt, och skitlångt. Men jag var tvungen att kolla om det skulle funka för en gångs skull. Egentligen hatar jag dom också ;)

Nej, känns skönt att NP matte A delen äntligen är avklarad. Innan provet hade jag inte allt för muntra förhoppningar, men inte självmordstankar heller. Någonstans i mitten. Efteråt vet jag inte hur det kändes. Det lutade ju mer eller mindre åt ett av hållen....

Treornas slutproduktion var bra. "Idioten" byggde den på. (Ett ryskt alster)
Kändes som att man hade vart tvungen att ha läst den tjocka boken innan, så man förstod handlingen. Den var två timmar lång, jag och company satt som frågetecken i en och en halv timme. Sista 15 minutrarna fattade jag. Pyrotekniken var häftig. Skådespelarna var bra, men de borde inte ansträngt sig för att skrika så in i. Lite lätt forcerat.

Jag har också fått det förklarat för mig att jag använder för svåra ord för att de i klassen ska fatta vad jag säger under lektionerna (eller överhuvudtaget). De får väl börja vandra runt med ordlexikon om det är så komplicerat. Vi går på gymnasiet. Så svårt är det ju inte. Chansa lite på vad jag säger, borde funka. Kan ju inte säga "typ, seriöööst, grovt, ofta, bah och ah men durå" hela tiden..... Det är faktiskt sant. Men läraren tycker att jag använder ett för simpelt.

Vissa låtar har turen att växa med tiden, ju mer man lyssnar, men den där Foxboro Hot Tubs låten krymper istället. Den växer inte. Den är likgiltig. Lite synd. Eller tur.

Nej, vad gör du inne, egentligen? Ut med dig. Det kommer regna resten av sommaren. Din bästa tid är nu.

Dagens töntiga

Är att Amanda Jensen har skaffat bilddagbok. Är det PR hon är ute efter? Kan ju vara smart marknadsföring om det är den målgruppen hon vill ha. Men liksom, är alla andra vägar redan bevandrade? Låter lite desperat måste jag säga.

As a thirst quencher.

Det kvittar om man har lagat ett hål eller bara gjort en rutinkontroll - det gör ändå lika ont efter ett besök hos tandläkaren.
Jag har lyckats skava bort lite av innersidan av kinden med tänderna på grund av att jag inte har någon känsel där.

Rubriker hatar jag för tillfället att skriva. Att hitta på dom är ett företag. Det går i vågor, ibland går det som smort, ibland inte. Kan bero på mitt bristande intresse för bloggen. Det är ju sol ute. Vår. Och dessutom finns det inget politiskt jag är lite uppretad på. Tyvärr.

Eller jo. Nationella imorgon. I matte. Det är jag lite irriterad över.

Nämnde jag att jag har fått hem flera tjocka häften från partiet? Den här gången var det inte motioner, utan handlingar av något slag. Måste sätta mig in i det nu. Fick mail idag av nån snubbe som tipsade om hur man skulle behandla och hantera alla nyhetsmedier som eventuellt kan ringa runt till alla ombud. Känns bättre att vara påläst då än inget alls, ut ifall att. DN mailade också om en enkät journalisten tyckte man skulle svara på. Svarat har jag inte gjort än. Jag vet nämligen inte vad jag ska svara, eller vad han menar. Han har uttryckt sig något luddigt.

Medelhavsvärme är att vänta, säger de som vet. Enligt gamla erfarenheter leder det till en skitsommar. (Läs förra sommaren, till exempel) Men jag ska absolut inte klaga, än. Men jag ska komma ihåg det här inlägget i juli när det är 15 grader och himlen öppnar sig. När jag har cyklat hem från jobbet. Då kommer jag komma ihåg.

Gamla tanter lägger inte ägg. Aldrig.

Under visiten i Skåne träffade jag lite gamla tanter. Alla tanter jag träffar, som jag är lite släkt med, tycker absolut att jag ska komma hem till dom och bo där på studsen.
Argument:
- Vi kan prata Tjejsnack. Herregud, jag pratar knappt "tjejsnack" med mina kompisar, och tjejkvällar är bland det mest pretientiösta jag vet.
-Vi kan ha roligt.
-De kan visa mig sin stad.
-Vi kan ha mysigt.
-Vi kan prata minnen. Jag har inte samlat på mig lika många minnen som de har gjort, som är i samma kaliber och innehåller samma ovärderliga släktforskningskvalitiet.

Alla arument är sanna. Fast från olika tanter. Gubbarna är dock lite mer återhållssamma.
Farmors systers väninna tyckte att jag skulle komma upp till henne i Stockholm. Så kunde hon visa mig Gamla stan. Efter fem minuter. Hon hade precis hört om mina resor till Stockholm.

Det är säkert jättegulligt, och man borde ta vara på alla gamla. Etc.

De äldre är roliga (ibland) och oftast väldigt underskattade från min sida. Men någonstans går gränsen.


Foxboro Hot Tubs

Ryktet säger att Green Day har bytt namn till ovanstående och att de har adderat musiker till gruppen. För mig är det ofattbart, närmast förargerligt.

Hur kan de bara byta namn till ett så astöntigt??

De hade ju en karriär, liksom?

Och att sedan spräcka kärnan med några andra guys låter helt bakvänt.

Eller hur, det kan inte vara sant? För om någon har lite framförhålling och långtidsplanerar är det väl Green Day?

Men, det kanske inte är sant. Det var en förrymd fjortis/ postpunkare/ emo som slängde ur sig ovanstående på mammas skola häromveckan när de pratade om frisyrer. Jag vill tro att det inte ligger någon som helst fakta eller substans i det. Det hör man ju?

Om ryktet nu visar sig vara sant vill jag bara meddela att de har ett (ex)fan mindre.


Hemma.

Jag är lite små sur. Alla bilder som blev tagna under gångna helgen är mer eller mindre askassa. Utom de som vi tog i all hast vid en av Orust kustremsor. Solnedgång, såklart. Såklart också på hemvägen, när det var 20 minuter kvar.

Jo, det var trevligt i Skåne. Stressigt som vanligt. Hann inte med det viktigaste, men otroligt skönt att komma ner.

Sitter nu och förfasar mig över nationella prov i matte på onsdag. Känns fruktansvärt att ha en sådan dödsdom över sig.

Förresten. I Ystad, på en smal, enkelriktad gata, vem kommer där i en silverfärgad Volvo om inte Johan Glans och hans fru. Frun körde. Mot enkelriktningen. Glans såg besvärad ut och verkade läsa något. Måste vara jobbigt att vara känd i såna situationer. Undrar vad han gjorde i Ystad.

På stranden igår kom en kille med tjej fram och frågade om det var varmt i vattnet. Han såg ut som Henrik Schyffert, ta bort håret, ersätt det med en snaggad frisyr. En muskulösare kropp och subtrahera 20-25 år så har du honom. Egentligen var det faktiskt bara ögonen som var lika. Humorn var det dock tjejen som hade.

RSS 2.0