Äntligen!

Läste just i GP att Henåns skola är tvungna att evakuera eleverna till baracker eller andra skolor på Orust. Grattis! Allt är bättre än att gå i den förpestade, mögliga Sovjetskolan. jag har inte gått där själv. Vilket jag är väldigt tacksam för. Det luktar skit, läcker vatten från ALLA håll, lutar man sig mot väggen faller bitar ner osv. osv.

"Jag står och håller väggen uppe" brukar man ju oftast dra när man inte vill dansa. Men är rätt säker på att det fanns schemalagt att stå och hålla emot väggarna på skoltid.

Skolan var fallfärdig för tio årsedan. Men Orust kommun har en skum ekonomi, minstsagt. De gör inte så mycket för att dra turister. Men det är väl bara att åka igenom Henån så fattar man vilken standard Orust lägger på kommunala hus.

Orust tänker inte framåt, de tänker bakåt. De litar på att folk utifrån åker till Göksäter (som Ullared, men på Orust) och kommer på "fan, här bosätter vi oss" när de åker förbi macken i Tegneby. (Tegneby består av några åkrar, en kyrka och en mack. Busshållplats. Och det är därifrån alla Tjörnbor föder fördomarna.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0