När alla vännerna gått hem. Låst dörren har de också gjort.

Att svenskt rättsväsende ofta ger för milda straff är inget nytt. När hände det senast att en gärningsman fick ett straff motsvarande vad denne gjort?

Men nu för tiden får de ju knappt straff alls. Till exempel i Rödebymålet. Ett komplext, ovanligt fall där alla parter skyller på varandra och stoppar huvudet i Östersjön.

Ett vanligt svenskt straff är kanske högst 10 år. Eller utredande psykiskvård. Att någon får psykisk vård är nog det mest abstrakta. Vad innebär det i efterhand? Det är före personen ska få vård. Efter är det ju kört ändå.
Psykisk vård, smaka på ordet, hjälper det? Hur går det till?
Svensk psykvård är ett kapitel för sig.

Vad gäller Rödeby tycker jag att Socialnämnden i Blekinge och polisen inte ska gå obestraffade därifrån. Inte skolan heller.
För vad gör socialen egentligen? Efter fall i Vetlanda och liknande borde alla sparkas från kontoret.

Jag får erkänna att jag har bristande kunskaper vad gäller ovanstående. Men det räcker att titta i dagstidningar och på nyhetsprogram.

Socialen ska omskolas. De blev utbildade på den tiden när våldtäkter, misshandel, grova rån och grupptryck fanns i USA och i förorter till Stockholm. När Sverige inte hade de integrationsproblem vi har idag, när de yttre stressfaktorerna var få.
De kan inte sitta på sin post och leka oskyldiga när något plöstligt träder fram i media. Som de vetat om, som de blundat och struntat i. Tycker tanten i närmre pensionsåldern att det är problem som familjen får skylla sig själva för, eller att det är tevespelens fel borde hon anmäla sig själv för tjänstefel.

När det står konkret i alla förhör att killarna hade trakasserat och mobbat sonen under en lång tid, att de hade blivit polisanmälda och skolan stod förlamade, vad tyder det på? Någon vill inte ta ansvaret. Skolan kunde inte göra någonting, skolan kan aldrig göra någonting. Skolan har inte rättigheterna på sin sida lagen.

Det är också en ny grej som uppdagats. Lagarna som rör skolan skrevs för länge sedan, när problemen som finns idag inte fanns. Så tycker skolministern att betyg i tidigare åldrar förmildrar skolklimatet.

Polisen och Sos behöver ta sitt ansvar, förtroendet för polisen eller myndigheter finns snart inte alls. Och vi frågar oss varför, när Riccardo blir mördad?

När inte någon brytt sig före, varför bry sig efter?

För att få bukt med det allt grövre klimatet bland ungdomar krävs det lagändringar, som INTE riksdagsledamöterna har stiftat. Då kommer vi inte komma någonstans, de kommer skylla på USA och teve/datorspelen. Vilket säkert har någon form av inverkan, men det är absolut inte nyckeln till problemet. Problemet heter Polisen, Myndigheter och en storebrorpolitik som tycker att alla i grunskolan är tjejer som går vidare till naturvetenskapsprogrammet för vidare, duktiga studier.

Frågan är vem som ska lagstifta om inte RD gör det? En väldigt naiv idé, väcktes i skrivande stund, men varför inte låta oss bestämma? Vi som "är" en del av problemet. Och det är ju endast vi som kan göra något åt det. I det långa loppet. Ingen vill trots allt att det ska vara såhär, eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0