Tillägg

Måste bara tillägga en sak som jag gått och tänt på ett tag, som retar mig.

Sveriges nationaldag borde slopas, kastas in i nån gränd nånstans, bland alla ickesvenskar och svenska brats.
Fy fan.

EN enda dag är det tillåtet att älska Sverige. EN enda dag är det politiskt korrekt och respekterat att tycka att invandrare är lika mycket värda som de svenskfödda. Det är så ytligt, så patetiskt svenskt att jag storknar.
"Den sjätte juni ska vi välkomna alla invandrare till vårt Sverige som vi älskar, gud va generösa och ödmjuka vi är som har fest i Slottskogen!!"

Den sjunde juni är det glömt, fyllan tog alla minnen och alla lättade, förväntansfulla invandrare för tyst återgå till vardagen. Hoppas att svenskarna ska bli lika snälla nästa år.

Sverige tycks vara perfekt i många ögon. För mig är Sverige långt långt ifrån perfekt. Vad har vi för inställning till medmänniskorna? Vad döljer sig under den välpolerade ytan som vi kallar så typisk svenskt snäll?

Sveriges imigrationspolitik är långt ifrån bra, den suger.

I Sverige kan man inte kritisera svensk imigrationspolitik hur som helst, man kan inte heller hylla Sverige när man känner för det, utan måste vänta till passande tillfälle. Typ Schlager EM, fotbolls VM, EM, eller OS. Det är för övrigt ända gången man ser killar gråta och krama varandra offentligt. Stackars dom.

Vad syftet var med detta inlägget var att Sverige har en dubbelmoral och ett sken som är svår att tyda.
Ge de som råkar vara födda i ett annat land jobb på lika villkor. Tänk logiskt. De har inte bett om situationen. De har heller inte bett om vårat medlidande. De ber bara om en ärlig chans att få komma in i vardagen, utan blickar och taskiga ord.

Kanske, en gång i framtiden, kan vi älska Sverige öppet, tillsammans med de utlandsfödda. Älska Sverige på lika villkor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0