Apokalypt

Idag har årets onödigaste skoldag genomlidits. Dagen har gått i väntandets tecken. Alla elever, dvs de som inte sjukanmälde sig av ointresse, skulle tävla i typ fem och en halv timme. Man skulle klä ut sig. Vilket bara min klass gjorde. Helt suverän utklädnad allihop, men när det bara var vi som var utklädda sög det och konceptet föll.
Vi var uteliggare. Konstpaus. Bilder kommer senare, kameran är kvar i skolan. Det enda som var bra var väl att vi inte frös, hela tiden. Samtidigt som vi skulle klä ut oss skulle vi utföra massa idrottande. "Fältslaget" kallas det.

Det var också jättebra att treorna inte var med. Det hade vart på gränsen till självmord från vår sida.

Eftersom vi var de enda som var utklädda, var vi väldigt stolta över det. Det ville vi iallafall ge sken av. Eftersom vi gick in för det. Alla 32 utom fyra som skämdes å våra vägnar och låtsades inte känna oss. Dagen gick mest ut på att vänta. Det blev kallt efter ett tag.

Men vi samlade faktiskt ihop typ tjugo spänn i enkronor, minst. Somsagt. Bilder kommer, nog. Erik spelade trumpet, väldigt sorglig visa, hela tiden. Var vi än gick. Vi blev utskrattade och uttittade. Vilket var syftet.

Om vi vann "Bästa utklädda klass?" Ja. Eftersom vi bara konkurrerade med tre utklädda brats, som alltid är brats, och cirka tio spioner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0